Alle projecten

Distributiecentra

PostNL bezorgt steeds meer pakketten. De logistieke infrastructuur moet daarop aangepast worden. Kamplacon kreeg samen met Aan de Stegge Bedrijfshuisvesting uit Twello de opdracht nieuwe distributiecentra te realiseren in Kolham, Den Hoorn, Goes, Halfweg, Opmeer en Zwolle.

Minder post, meer pakket

Postbezorging is er de laatste jaren heel anders uit gaan zien. Steeds minder briefpost, steeds meer pakketpost. Reden voor PostNL om de logistiek anders in te richten. Resultaat: de huidige vier sorteercentra en 37 distributiecentra worden vervangen door achttien depots. Kamplacon bouwt samen met Aan de Stegge uit Twello de nieuwe sorteer- en distributiecentra in Kolham, Den Hoorn, Goes, Halfweg, Opmeer en Zwolle.

De depots beslaan ieder zo’n 5.500 vierkante meter aan bedrijfshalen 500 vierkante meter kantoorruimte en hebben een U-vorm. Efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid waren de drie belangrijkste waarden bij de bouw van de nieuwe depots.

Kamplacon bouwpartner in dak- en gevelbekleding

Kamplacon voorziet als bouwpartner van Aan de Stegge Twello de depots van dak- en gevelbekleding, lichtstraten en verticale daglichttoetreding. Daarbij kiezen we voor verschillende materialen en montagewijzen.

De opbouwwandconstructies bestaan uit horizontaal gemonteerde dozen. De binnenzijde hiervan is in een lichte kleur en voorzien van minerale wol voor optimale isolatie. De buitenkant is afgewerkt met sinusprofielen in de kleuren RAL 9003 en RAL 7016. Aan de buitenkant maken we gebruik van sandwichpanelen gevuld met steenwol. Deze panelen zijn horizontaal gemonteerd en gekleurd in RAL 9006 en RAL 9003. De binnenzijde is ook voorzien van met steenwol gevulde sandwichpanelen. Massieve en geperforeerde exemplaren wisselen elkaar hier af voor een betere akoestiek.