Verdienmodel SDE+

Wat kunnen zonnepanelen betekenen in uw bedrijf? Dat leggen we u graag uit via onderstaande grafiek. Stel: u schrijft uw zonnepanelen af over 15 jaar (let op: de technische levensduur van zonnepanelen is veel langer). Binnen die periode zijn 4 kritieke elementen te benoemen:

1. De investering start met de aanschaf van zonnepanelen

2. Jaarlijks genereren uw zonnepanelen inkomsten, zoals het terugleveren van energie, de vermeden inkoop en eventueel subsidie. Daarnaast heeft u ook kosten aan onderhoud, afschrijving, belastingen en eventuele rentekosten.

3. Na verloop van tijd heeft u uw investering terugverdiend doordat uw inkomsten hoger zijn dan uw kosten. De terugverdientijd verschilt per situatie.

4. Aan het einde van de afschrijvingsperiode heeft uw investering een aanzienlijk rendement. De hoogte van het rendement verschilt per situatie. Na de afschrijving leveren de zonnepanelen nog steeds rendement.


Disclaimer: De terugverdienperiode is indicatief; u kunt geen rechten ontlenen aan deze grafiek. 

Als u besluit werk te maken van om zonnepalen te laten plaatsen, kan dat nu extra interessant zijn met subsidies en fiscale regelingen. Deze zijn nogal aan verandering onderhevig, maar gelden mogelijk ook voor u bij het plaatsen van zonnepanelen. Onze adviseur vertelt u er graag meer over.

Benieuwd hoe het verdienmodel van zonnepanelen er voor u uit ziet? Neem contact met ons op!