Alle projecten

Melkpoederfabriek

Zuivelgigant FrieslandCampina laat haar bestaande productielocatie uitbreiden in Borculo. Door de hechte samenwerking van Jorritsma Bouw met Kamplacon en Kampstaal wordt er in een zeer kort tijdsbestek een enorme melkpoederfabriek uit de grond gestampt.

22.000 m² beplating

Samen met zusterbedrijf Kampstaal heeft Kamplacon alle staalconstructies van de nieuwbouw geleverd en gemonteerd. Inclusief stalen dak- en gevelbekleding komt dit op zo’n 1250 ton staal en ongeveer 22.000 m² geïsoleerde beplating. Geen kleine klus dus! Ook Beijer Constructie, nog zo’n zusterbedrijf, heeft bijgedragen aan dit enorme project. Zij leverde onder meer de bordessen en het strekmetaal.

RFC Mountain

FrieslandCampina is een grote speler in de zuivelindustrie: ze behoort tot de vijf grootste zuivelondernemingen in de wereld, en is de nummer één in Nederland. In Borculo wordt de bestaande locatie uitgebreid. Hier wordt in eerste instantie melk verwerkt tot melkpoeder, en later wordt hier ook kindervoeding geproduceerd. Voor deze locatie, RFC Mountain genoemd, verzorgen Kampstaal en Kamplacon de detail engineering, de productie, conservering en montage van dit indrukwekkend hoge en massieve gebouw: zo’n 45 meter hoog!