Alle projecten

Dak- en wandconstructie voor herbouw fabriekshal Noblesse proteins

In opdracht van Geveke bouw hebben wij samen met Kampstaal staal-, dak- en wandconstructies geleverd en gemonteerd voor de herbouw van de fabriekshal van NOBLESSE proteins in Wijster. De vorige fabriekshal was namelijk in vlammen op gegaan. Naast de montage van dak- en wandconstructies hebben wij de dak- en wandbeplating ook uitgewerkt en berekend. 

Dakconstructie

Er is 5.500 m² sandwich dakconstructie met steenwol geplaatst. We hebben hierbij steenwol toegepast in verband met brandwerendheid van de fabriekshal. De goten zijn in totaal 233 meter lang. 

Wandconstructies

De buitenwanden bestaan uit 2.200 m² sandwichpanelen. Ook hierbij is steenwol verwerkt in de sandwichpanelen vanwege brandwerendheid. Daarnaast zijn 650 m² enkelwandige wandconstructies en 3.300 m² sandwichwanden met isolatiemateriaal PIR gemonteerd. De sandwichpanelen zijn aan de binnenzijde van de staalconstructie gemonteerd, vanwege de invloed van het productieproces op de staalconstructie.

NOBLESSE produceert veermeel, bloedmeel en vleesmeel met hoge gehaltes aan hoogwaardige eiwitten. Ook maken zij pluimveevetten. De eiwitten en vetten worden wereldwijd door producenten gebruikt als fundamentele ingrediënten in bijvoorbeeld diervoer en meststoffen. 

Voor dit project werd samengewerkt met: