Alle projecten

Dakrenovatie? Begin nu met zonnepanelen

Is uw dak toe aan renovatie? Dan is dat tegelijkertijd hét moment om met zonnepanelen te beginnen. Zonnepanelen zijn een duurzame investering voor de toekomst, die zich letterlijk uitbetaald. Op het moment dat er onderhoudswerkzaamheden aan uw dak nodig zijn, ligt het voor de hand om meteen zonnepanelen te installeren en over te schakelen op zonne-energie.

Heeft u nog een asbestdak?

Tot 2024, wanneer asbestdaken worden verboden, moet er nog zo’n 100 miljoen vierkante meter worden aangepakt. Tot nu toe is hier door bedrijven, particulieren en instellingen nog niet veel haast gemaakt. Maar als u nog een asbestdak heeft, is het aan te raden niet tot het laatste moment te wachten. Het is de verwachting dat de wachttijden in de aanloop naar het verbod toe zullen nemen. Bovendien kan uw dak door de invloed en regen en wind aangetast zijn, waardoor asbestvezels vrijkomen. Die zoals u weet een gevaar voor mens en milieu kunnen vormen.

Maar er zijn meer goede redenen om nu al over te gaan tot het aanpakken van uw asbestdak. Zonnepanelen zijn daarvan een goed voorbeeld.

Investeer in de toekomst, investeer in zonnepanelen

Als uw dak toe is aan asbestsanering, dan is dat hét moment om aan zonnepanelen te denken. De constructie en bedekking van het dak moeten tenslotte toch vernieuwd worden. Zonne-energie brengt de CO2-uitstoot terug en u wekt uw eigen energie op, waarmee u flink kunt besparen op de energierekening. Ook als u geen asbest heeft, is een dakrenovatie vaak het uitgelezen moment om over te schakelen op zonne-energie.

Bij Kamplacon dak- en wandconstructies gebruiken we kwalitatief hoogstaande montagesystemen voor onze zonnepanelen. Door de modulaire opbouw zijn ze geschikt voor elk type dak en elk type zonnepaneel. De omvormers beschikken over een hoog rendement over het totale vermogensbereik. Vanzelfsprekend hebben de zonnepanelen alle certificaties en gangbare keurmerken. Stekkers, kabels en andere toebehoren zijn bestand tegen weer en wind. Op de omvormer heeft u een garantie van 5 jaar en op de zonnepanelen en het montagemateriaal krijg u zelfs 10 jaar.

Zonnepanelen en subsidie

Als u besluit werk te maken van zonne-energie, kan dat nu extra interessant zijn met subsidies en fiscale regelingen. Deze zijn nogal aan verandering onderhevig, maar gelden mogelijk ook voor u bij het tegelijk verwijderen van asbest en het plaatsen van zonnepanelen. Onze adviseur vertelt u er graag meer over.

Verdienmodel

U vraagt zich af: hoe verdien ik geld met zonnepanelen? Dat leggen we u graag uit middels onderstaande grafiek. Stel: u schrijft uw zonnepanelen af over 15 jaar (let op: de technische levensduur van zonnepanelen is veel langer). Binnen die periode zijn 4 kritieke elementen te benoemen:

1) De investering start met de aanschaf van zonnepanelen

2) Jaarlijks genereren uw zonnepanelen inkomsten, zoals het terugleveren van energie, de vermeden inkoop en eventueel subsidie. Daarnaast heeft u ook kosten aan onderhoud, afschrijving, belastingen en eventuele rentekosten.

3) Na verloop van tijd heeft u uw investering terugverdiend doordat uw inkomsten hoger zijn dan uw kosten. De terugverdientijd verschilt per situatie.

4) Aan het einde van de afschrijvingsperiode heeft uw investering een aanzienlijk rendement. De hoogte van het rendement verschilt per situatie. Na de afschrijving leveren de zonnepanelen nog steeds rendement.

Benieuwd hoe het verdienmodel van zonnepanelen er voor u uit ziet? Neem contact met ons op!

Hoe verdien ik geld met zonnepanelen? De terugverdienperiode is indicatief; u kunt geen rechten ontlenen aan deze grafiek.

Waarom Kamplacon?

Kamplacon dak- en wandconstructies biedt u één aanspreekpunt bij de renovatie van uw dak en het plaatsen van een nieuw dak met zonnepanelen. Wij regelen de levering van een compleet nieuw dak dat klaar is voor de toekomst, indien gewenst met monitoring van uw zonnepanelenopbrengst.

We bekijken de zonsituatie en of de dakconstructie voor u geschikt is. Daarbij maken we waar nodig gebruik van de expertise van ons zusterbedijf Kampstaal staalbouw. We verzorgen ook de eventuele asbestinventarisatie, de sloopvergunning en het verwijderen en afvoeren van de asbesthoudende golfplaten. Naast de berekening van het dakvlak, het energieverbruik en de opbrengsten. Vanzelfsprekend inventariseren we vooraf uitgebreid uw wensen en passen ons brede aanbod van dakoplossingen daarop aan. U krijgt altijd een zonnedak op maat.

Dakrenovatie en zonnepanelen? Vraag nu een offerte aan!

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan bij Kamplacon dak- en wandconstructies. Vul het formulier in, bel 0527 – 63 68 80 of stuur ons een e-mail.

Lees meer over onze projecten op het gebied van asbestsanering en zonne-energie.