Alle nieuwsberichten

GB Steel Group denkt mee in de bouw van datacenters

Data is de olie van de 21e eeuw, wordt wel beweerd. En met informatie als steeds belangrijkere materie is het opslaan van enorme hoeveelheden digitale data dan ook een groeiende markt. Datacenters zijn dan onontbeerlijk. GB Steel Group heeft al meerdere op haar naam staan.

Prefab elementen

Voor ons meest recente datacenter project werd ons gevraagd om mee te denken over mogelijkheden om de totale bouwtijd te verkorten en om montage- en andere logistieke activiteiten te verminderen op de bouwplaats. Uiteindelijk werd besloten tot het leveren van prefab, kant-en-klare gevelelementen.

Het uitwerken van alle verdere details en de engineering lag in onze handen: een leuke en uitdagende klus! Samen met de aannemer ontwierpen we een design waarin het originele plan bewaard bleef, met echter één belangrijk verschil: complete kant-en-klaar elementen! Het betreft 28 elementen per gevel, en er zijn acht gevels. In totaal komt dit dus op 224 elementen. De frames hebben verschillende formaten, variërend van 3,75 tot 4,25 meter breed, en 7 meter hoog. 

Synergie

Dankzij de expertise van zusterbedrijven Kampstaal, Nauta Heeg en Kamplacon leverden we een optimaal en vooral ook praktisch ontwerp. Uiteindelijk droegen we allemaal ons steentje bij: Kampstaal leverde de staalconstructie, Nauta de productieruimte en projectbegeleiding, en Kamplacon zorgde voor de engineering en de montage. Weer een goed voorbeeld van synergie binnen GB Steel Group!

►Bekijk de foto’s hieronder, en neem vooral contact op indien er nog vragen zijn.◄

Dit is een nieuwsbericht van: