Alle projecten

Parkeergarage Willemspoort 

De opdracht

Eind 2022 zijn we in Den Bosch gestart met het bouwen van de nieuwe parkeergarage Willemspoort.  In samenwerking met Kampstaal en Ballast Nedam wordt dit project gerealiseerd. De parkeergarage biedt parkeergelegenheid voor het nabijgelegen Jeroen Bosch ziekenhuis en de 500 nieuwe woningen die tegen natuurgebied De Gement worden gebouwd.

De werkzaamheden

Waar ons zusterbedrijf Kampstaal de staalconstructie plaatst voorzien wij het pand van de benodigde beplating. In samenwerking met onze onderaannemer Jalving hebben wij op het dak van de parkeergarage 960m² dakplaten en dakbedekking aangebracht en een daktuin gerealiseerd. Zowel op de technische ruimte als op de liftschacht en het nood- en hoofdtrappenhuis hebben wij sandwichpanelen wandbeplating gemonteerd. Al deze panelen zijn 60min brandwerend.

Om als automobilist gemakkelijk op de verschillende verdiepingsvloeren van de parkeergarage te kunnen komen hebben wij in de hellingbanen staalplaatbetonvloeren geplaatst. Deze trapeziumvormige geprofileerde staalplaten zijn uitermate geschikt als mal om beton in te storten. De systeemvloerplaten worden door ons per stuk op maat gemaakt en gemonteerd. In totaal hebben wij 392m² aan staalplaatbetonvloeren gemonteerd.

Vervolg

De parkeergarage liggend tussen stad en natuur is in maart 2023 opgeleverd. Zie onderstaande voor een aantal mooie impressies.

Voor dit project werd samengewerkt met: