Alle projecten

Wajer Yachts

De opdracht

Begin oktober 2022 zijn wij gestart met de bouw bij Wajer Yachts. De internationaal opererende luxe jachtbouwer gevestigd in Heeg heeft geïnvesteerd in nieuwe werkruimtes voor het opschalen van de productiecapaciteit. In samenwerking met ons zusterbedrijf Staalbouw Nauta Heeg hebben wij de uitbreiding gerealiseerd.

De werkzaamheden

Wajer Yachts heeft als toonaangevend familiebedrijf diverse lokale bedrijven betrokken bij het bouwproces. Zo zijn funderingswerkzaamheden en het aanleggen van nutsvoorzieningen verricht door bedrijven uit het dorp zelf. Bij Staalbouw Nauta is al het staalwerk geproduceerd en hun montageteam heeft de volledige constructie gemonteerd op locatie. De constructies zijn geplaatst voor de uitbouw van twee bestaande hallen en een nieuwe kantoorruimte. De volledige uitbreiding hebben wij voorzien van diverse beplating.

Op het kantoor hebben wij 120m² klikfelsplaten gemonteerd. Dit zijn esthetische en strakke platen voor dak en wandconstructies. Het profiel heeft een lange levensduur en het product is onderhoudsarm en tevens licht van gewicht. Daarnaast hebben wij 425m² aan warmdakplaat gemonteerd en 140m² aan steenwolpanelen aangebracht als isolatie van het kantoor.

De uitbouw van de productiehallen hebben wij voorzien van circa 1075m² dakpanelen en 1000m² wandbeplating bestaande uit sandwichpanelen. Rondom hebben wij 100m goten gemonteerd en in het verlengde van de bestaande lichtstraten hebben wij ook 2 nieuwe lichtstraten geplaatst met beide een afmeting van 25×4,7m.

Vervolg

Het bouwproject wordt in fases gerealiseerd. Zo zijn er verschillende periodes waar de werkzaamheden in worden verricht. Door in fases te werken krijgt Wajer Yachts ook de ruimte om verder te gaan met hun eigen productiewerk. Naar verwachting is het volledige project begin juli afgerond. Zie onderstaande voor een aantal mooie impressies van het project.

Voor dit project werd samengewerkt met: