Alle projecten

Nieuwbouw en renovatie Twentebad

In opdracht van aannemersbedrijf Haafkes hebben wij aan de vernieuwde gevel van het zwembad een aluminium composiet in gebogen vorm geleverd en gemonteerd.

Bij dit project hebben wij ca. 1000 m² stalen dakplaten en ca. 215 m² aluminium composiet boeidelen geleverd én gemonteerd. Daarnaast hebben wij de entree bekleed met plankprofielen en zijn de bestaande dakkappen gedeeltelijk vervangen. De welving in het dak en de boeirand maakte dat het lastig monteren is. Dit hebben wij met grote nauwkeurigheid voor elkaar gekregen.

Het Twentebad onderging een metamorfose. De hoofdentree is verplaatst naar het bestaande instructiebad, de horeca en de tribune. Door het ontwerp zorgt ervoor dat het zwembad een opener karakter krijgt en is het vanaf buiten goed zichtbaar wat voor soort pand het is. In de nieuwe entree zijn nu kantoor- en vergaderruimtes, kleedruimten voor mindervaliden en een ruimte voor de zwemvereniging. Onder de bestaande tribune zijn kleedruimten gerealiseerd voor de zwemles. Het bestaande instructiebad is gerenoveerd en de bestaande kleedruimten en douches zijn geheel vernieuwd en uitgebreid en de oude entree is omgebouwd tot kantoorruimte.