Alle projecten

Project Hoogweg Paprikakwekerijen

In opdracht van Verbeek Projects B.V. zijn wij samen met Kampstaal gestart met het bouwen van de staalconstructie en het plaatsen van de de dak- en wandbeplating voor de biomassa-installaties van Hoogweg Paprikakwekerijen in Luttelgeest. Hier worden op de meest efficiënte en duurzame wijze paprika’s van hoogstaande kwaliteit geproduceerd. 

Het betrof een uitdagend project, omdat de staalconstructie over twee grote biomassa-installaties heen gebouwd moest worden. Daarom moest er vooraf goed nagedacht worden over de kraanposities en het gebruik van de hoogwerker. In deze biomassa-installaties worden houtsnippers verbrand. De warmte die hierbij vrij komt wordt gebruikt om water op te warmen voor het verwarmingssysteem in de kassen in Luttelgeest. Daarom is er met het oog op de brandveiligheid naast de constructie en de vloeren ook een speciale betonnen brandwand geplaatst. 

Er is tijdens dit project wederom volop samengewerkt door de verschillende divisies binnen de GB Steel Group. Naast Kampstaal en Kamplacon heeft Staalbouw Nauta voor dit project deels de staalconstructie geproduceerd.