Alle projecten

Nieuwbouw Koninklijke Auping

Beddenbouwer Koninklijke Auping uit Deventer heeft ambitieuze groeiplannen. En daar moeten het hoofdkantoor en de productiefaciliteiten voor klaargestoomd worden. Een belangrijke stap is de verbouwing en uitbreiding van de huidige locatie. Kamplacon monteert de gevelbekleding.

Koninklijke Auping wil al zijn activiteiten op één locatie samenbrengen en van daaruit verder groeien. Daarvoor moest de bestaande 8.000 vierkante meter aan kantoor- en fabrieksruimte worden gerenoveerd en uitgebreid. Uiteindelijk brengt Auping al zijn activiteiten samen op een locatie van 10.100 vierkante meter groot. Duurzame groei is het doel en daarvoor moeten in 2020 alle bedrijfsprocessen volgens het cradle-to-cradle-principe ingericht zijn. Auping stelt hoge eisen aan het nieuwe gebouw: de nieuwbouw moet een GPR-score van minimaal 8.0 halen.

Kamplacon voorziet de nieuwbouw van gevelbekleding die past in het karakter van dit project. We bekleden de nieuwbouw van het kantoor en de productielocatie met 8.500 vierkante meter aan sandwichpanelen in brandwerend- en niet brandwerende uitvoering. De panelen hebben een dikte van 140 mm en zijn uitgevoerd in PIR met een hoge isolatiewaarde van Rc=6,5M²K/W. De panelen zijn gespoten in RAL 9006 en RAL 7016.