Alle projecten

Jan Snel

De opdracht

In oktober zijn wij gestart in Eemshaven met de uitbreiding van de bestaande loods van Jan Snel. Voor de producent en leverancier van modulaire huisvestingsoplossingen hebben wij in 2018 de bestaande loods geplaatst in samenwerking met ons zusterbedrijf Kampstaal. Door de groei die Jan Snel, onderdeel van de Daiwa Group, doormaakt is er behoefte aan meer capaciteit. Om deze reden zijn wij wederom ingeschakeld, ditmaal om de uitbreiding van de bestaande hal te realiseren.

De werkzaamheden

Gezamenlijk met Kampstaal wordt de volledige uitbouw gerealiseerd. Nadat de staalconstructie is geplaatst zijn wij begonnen met het plaatsen van 3600m² dakplaten en dakbedekking. De dakbedekking bestaat uit 140mm dik PIR isolatie welke FM Approved is. Het aanbrengen van de dakconstructies was een flinke uitdaging gezien de weersomstandigheden en harde wind bij de Eemshaven.

Naast de dakbeplating monteren wij rondom de 14x80x50 meter bedrijfsloods de wandconstructie bestaande uit sandwichpanelen. Op de uitbouw hebben wij circa 2500m² wandbeplating aangebracht boven de betonnen borstwering. Naast de beplating hebben wij 6 nieuwe overheaddeuren en 6 lichtstraten geplaatst. 4 van 15×2 meter en 2 lichtstraten van 20×4 meter zijn door ons team op locatie gemonteerd. Deze lichtstraten zorgen voor veel daglicht in onderliggende ruimtes, waardoor kunstmatig licht minder ingezet hoeft te worden.

Vervolg

De bedrijfsloods is begin april opgeleverd. Tijdens het hele bouwproject heeft Jan Snel in Eemshaven hun werkzaamheden naar behoren kunnen uitvoeren. Zie onderstaande voor een aantal mooie impressies van het project.

Voor dit project werd samengewerkt met: