Alle projecten

Diepvriesmagazijn voor Agristo Nederland

Agristo Nederland mag in Tilburg het hoogste automatische magazijn van de Benelux bouwen. En Kamplacon monteert er de dak- en gevelbeplating. Met een hoogte van 40 meter, een breedte van 53 meter en een ganglengte van 78 meter krijgt het magazijn ruimte voor ongeveer 25.600 Europallets. Het diepvriesmagazijn wordt gebouwd als siloconstructie. Dat betekent dat eerst de palletstellingen worden gemonteerd. Daarna monteert Kamplacon de dak- en gevelbeplating.

Dampdichte constructie

Een constante temperatuur van -26° is vereist in dit diepvriesmagazijn. En voor de brandveiligheid wordt het zuurstofgehalte door de toevoeging van stikstof naar minder dan 18% gebracht. Dat maakt een dampdichte constructie van het hele magazijn noodzakelijk.

Dak isolatie en wandbedekking

Kamplacon leverde voor dit project onder meer 4200 vierkante meter aan vloerdampscherm en vloerisolatie. Eenzelfde hoeveelheid aan sandwichdakconstructie van het type Kingspan KS1100CS met een dikte van 200 mm leverden we voor de dak isolatie. Ook leverden we 4200 vierkante meter aan aanvullende PIR-isolatie en PVC-dakbedekking. De wanden bekleedden we met 11.500 vierkante meter sandwichconstructie in de vorm van PIR-sandwichpanelen van het type Kingspan KS1100CS. Verder voorziet Kamplacon dit project van permanente valbeveiliging, hemelwaterafvoeren, diepvriesdeuren en schuifdeuren.