Alle projecten

Asbestdak? Pak nu die dakrenovatie aan!

Vanaf 2024 mag niemand meer een asbestdak hebben. De overheid heeft met ingang van dat jaar een verbod ingesteld om mens en milieu te beschermen tegen de gevaren van blootstelling aan asbest. Waarom 2024? Dan is het dertig jaar geleden dat bouwbedrijven asbest mochten gebruiken. Zoals inmiddels geruime tijd bekend, kan asbest een gevaar voor de volksgezondheid vormen. Niet zolang het een vaste structuur heeft, maar een asbestdak kan door de jaren heen zijn aangetast door de invloed van weer en wind en zo toch problemen veroorzaken.

Is uw dak klaar voor de toekomst?

Heeft u nog een asbestdak? Die kans is aanwezig, omdat er nog zo’n 100 miljoen vierkante meter aan asbestdaken moet worden aangepakt. Een gigantische klus, waarmee tot nu toe nog niet veel haast is gemaakt. Het is aan te raden om niet tot het allerlaatste moment te wachten met uw dakrenovatie. Al was het maar omdat u tegen die tijd lang niet de enige zult zijn. Maar er zijn meer goede redenen om nu al over te gaan tot het aanpakken van uw asbestdak. Zonnepanelen, bijvoorbeeld.

Dakrenovatie? Investeer in een zonnige toekomst

Is uw dak toe aan asbestsanering? Dan is dat hét moment om ook aan zonnepanelen te denken. De dakconstructie en de dakbedekking moeten tenslotte toch vernieuwd worden. Zonne-energie is niet alleen duurzaam door de reductie van CO2-uitstoot, u wekt ook nog eens uw eigen energie op. Een investering die zich letterlijk terugbetaalt. U neemt afscheid van een milieubelastend asbestdak en u krijgt er een duurzaam en milieuvriendelijk zonne-energiedak voor terug.

Voor onze zonnepanelen gebruiken we kwalitatief hoogstaande montagesystemen. Deze zijn modulair opgebouwd, zodat ze geschikt zijn voor elk type dak en elk type zonnepaneel. Onze omvormers scoren een hoog rendement over het totale vermogensbereik. De zonnepanelen zijn volledig gecertificeerd en bezitten alle gangbare keurmerken. Alle toebehoren zijn bestand tegen weer en wind. Voor de omvormer geldt een productgarantie van 5 jaar en voor de zonnepanelen en het montagemateriaal maar liefst 10 jaar.

Extra interessant met subsidie

Nu werk maken van zonne-energie kan extra interessant zijn met subsidies en fiscale regelingen. Deze zijn nogal aan verandering onderhevig, maar kunnen mogelijk voor u gelden bij het tegelijk verwijderen van asbest en het plaatsen van zonnepanelen. Onze adviseur vertelt u er graag meer over.

Waarom Kamplacon?

Kamplacon dak- en wandconstructies biedt u één aanspreekpunt bij de sanering van uw asbestdak, de renovatie en het plaatsen van een nieuw dak met zonnepanelen. Wij regelen: • het asbestinventarisatierapport • de sloopvergunning bij de gemeente • de verwijdering van asbesthoudende golfplaten • de afvoer van asbesthoudende golfplaten • de levering van een compleet nieuw dak dat klaar is voor de toekomst • indien gewenst met monitoring van uw zonnepanelenopbrengst

Kamplacon dak- en wandconstructies verzorgt ook de berekening van het dakvlak, het energieverbruik en de opbrengsten. We bekijken de zonsituatie en of de dakconstructie geschikt is. We inventariseren daarnaast uw wensen en passen ons brede aanbod van dakoplossingen daarop aan. Zo krijgt u altijd een zonnedak op maat. Ook uw asbestdak aanpakken? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan bij Kamplacon dak- en wandconstructies. Bel 0527 – 63 68 80 of stuur ons een e-mail.

Lees meer over onze projecten op het gebied van asbestsanering en zonne-energie.