Alle nieuwsberichten

Let op: Eind deze maand is de openstelling van SDE+

De eerste ronde om u in te schrijven voor de Stimulering Duurzame Energieproductie+ subsidie start dinsdag 22 maart. De officiële publicatie heeft wat langer op zich laten wachten, en er blijft nog wat onduidelijkheid over de invulling van de subsidie voor 2016. De openstelling was dan ook enkele weken doorgeschoven.

Verlaat

De openstelling voor inschrijving zou eigenlijk 1 maart zijn, maar dit is dus vertraagd. Hierdoor is de inschrijving voor de tweede ronde, later dit jaar, ook uitgesteld. In plaats van eind augustus wordt dit naar verwachting oktober. Vanaf 1 maart was het al wel mogelijk om een concept aanvraag klaar te zetten in het zogenoemde eLoket.

Een reden voor de vertraging

De bij- en meestook van biomassa in kolencentrales blijkt voor komend jaar tóch subsidiabel te zijn. In de Tweede Kamer is hier aardig wat discussie over geweest. Minister Kamp heeft hiertoe besloten, ondanks de onwil van een meerderheid van de leden van de Tweede Kamer. De minister is van mening dat het anders haast onmogelijk wordt om de doelstellingen uit het Energieakkoord te halen. Het is namelijk de bedoeling dat Nederland in 2023 16% hernieuwbare energie produceert. En met deze SDE+ subsidieregeling zouden we daar al een heel eind mee kunnen komen. Dit zou de duurzame energievoorziening flink kunnen stimuleren! De details van de SDE+ regeling zullen momenteel nog wel verder uitgewerkt moeten worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er later nog aanvullende maatregelen bij komen. Dit zou ook van toepassing kunnen zijn op een al aangevraagde subsidie. Hou de diverse websites dus in de gaten!

Alleen complete subsidieaanvragen worden in behandeling genomen, dus zorg ervoor dat alle informatie erin staat. Dit kunt u al van tevoren doen in het eLoket, zodat u de 22e vanaf 9:00 ’s ochtends de subsidieaanvraag meteen kunt versturen, indien gewenst. Tot donderdag 28 april 17:00 kan de subsidieaanvraag voor deze eerste ronde van 2016 ingediend worden. Voor de eerste ronde is overigens zo’n € 4 miljard euro beschikbaar gesteld voor het stimuleren van hernieuwbare energieprojecten.

Nieuwsgierig naar het laatste nieuws?

Wilt u het laatste nieuws weten over de SDE+ subsidie? Neem dan contact op met onze expert Roelof Voetberg. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet!

Natuurlijk kunt u ook op bijvoorbeeld de website van de RVO kijken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. En hier vindt u een PDF met veel informatie.

En laten we onze eigen mooie folder vooral niet vergeten!