Alle nieuwsberichten

Kamplacon test FoamShield® methode om asbest te verwijderen

Momenteel is Kamplacon aan het werk bij zusterbedrijf Staalbouw Nauta in Heeg. Daar zijn namelijk helaas asbest golfplaten te vinden op het dak van de productiehal. Staalbouw Nauta wil ook voortvarend te werk gaan en laat de platen door Kamplacon saneren. Daarna gaan er uiteraard zonnepanelen op het dak!

De manier waarop we asbest verwijderen in Heeg is door middel van dezogenoemde FoamShield® methode. Deze nieuwe methode, die nog in ontwikkeling is, wordt onder toezicht van controlerende instanties uitgevoerd. Kamplacon wil een vooruitstrevend bedrijf met toekomstvisie zijn, en staat open voor nieuwe methodes. Wij werken dus graag mee aan deze validatiemeting.

De methode heeft dan ook zeer veel voordelen: doordat er met foam (oftewel schuim) gewerkt wordt, zijn er minder voorzorgsmaatregelen nodig. Hierdoor kan er een risicoklasse terug geschaald worden. De bekende witte pakken die op deze foto’s zichtbaar zijn, zijn dus in de toekomst wellicht niet eens meer nodig. Ook is de FoamShield® methode zo minder ingrijpend en zorgt het dus voor minder overlast op een bedrijf, wat de dagelijkse werkzaamheden alleen maar ten goede kan komen. De FoamShield® methode is wat ons betreft beter voor mens en dier, niet onbelangrijk op bijvoorbeeld een boerenerf.