Alle nieuwsberichten

GB Steel Group slaat de handen ineen voor Scania in Hasselt

Scania bouwt een nieuw distributiecentrum in Hasselt, en GB Steel Group helpt een handje mee. Een handje van 1,25 miljoen euro welteverstaan! De staalconstructie van zo’n 530 ton en de beplating van het nieuwe logistieke centrum worden verzorgd door respectievelijk Kampstaal en Kamplacon.

20.000 m2

Vrachtwagenbouwer Scania, wie kent het van oorsprong Zweedse bedrijf niet. Niet alleen rijden er vele vrachtwagens over de Nederlandse wegen, ook worden er veel trucks geëxporteerd. De grootste Scaniafabriek ter wereld staat in Zwolle. Vlakbij deze fabriek bouwt Scania nu een nieuw logistiek centrum. In Hasselt komt namelijk een 20.000 m2 grote bedrijfshal. In deze nieuwe vestiging, die zo’n 300 banen oplevert, zal Scania 20 vrachtwagens per dag klaar maken voor export. Dit gebeurt door de trucks in onderdelen als een pakket te verschepen. Dit zijn zogenoemde ‘knocked down’ pakketten. Deze pakketten worden dan verscheept per container naar de haven van Rotterdam, en gaan van daaruit verder naar welk land dan ook. Bijvoorbeeld naar Brazilië, of andere landen met erg hoge importheffingen. Ter plaatse kunnen de trucks dan weer geassembleerd worden.

Economische prikkel

Het bedrijventerrein in Hasselt krijgt een flinke impuls door Scania. Er wordt niet alleen een logistiek centrum, maar ook twee insteekhavens en een containerterminal gebouwd. Bovendien wordt er een nieuwe weg aangelegd vanuit Zwolle. Kamplacon en Kampstaal zijn trots dat zij ook een bijdrage mogen leveren aan deze economische prikkel.