Alle nieuwsberichten

8 redenen om dít jaar nog te beginnen met de sanering van jouw asbestdak.

Helaas, het vloeroppervlak blijft hetzelfde. Ook zal je dak niet méér waterdicht worden (behalve als het voorheen lekte uiteraard). Ook zal het misschien voelen alsof je een uitgave moet doen waar je niks voor terugkrijgt. Toch zijn er genoeg redenen om wél aan de slag te gaan met jouw asbestdak.

1) De overheid verbiedt asbestdaken per 2024. Om een fikse boete te voorkomen is het gewoonweg noodzakelijk om asbesthoudend materiaal te (laten) verwijderen. Simpel maar waar.

2) Het is een fijn gevoel om het geregeld te hebben. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen die op en rond je erf of bedrijfspand verblijven. Geen altijd aanwezig gevoel van ‘oh ja dat moet ook nog’. Het knagende gevoel kan je eindelijk loslaten; hoe fijn is dat!

3) Ook voor een eventuele volgende generatie of een overnamekandidaat is het fijn om geregeld te hebben. Jouw bedrijf kan het beruchte hoofdstuk ‘asbest’ sluiten, en wellicht is het hierdoor ook nog eens flink meer waard.

4) De subsidieregeling kan in de toekomst aangepast worden, terwijl het nu nog duidelijk is wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard is dit per geval weer anders, dus vraag een professioneel om naar jouw specifieke situatie te kijken.

5) Er is daarnaast extra subsidie mogelijk als je meteen zonnepanelen laat installeren. Bovendien kan je dan zelfs rendement gaan maken na een x aantal jaar.

6) 2024 lijkt nu nog veilig ver weg, maar reken maar dat het tegen die tijd drukker en drukker gaat worden bij de diverse asbestsaneerders. Het is niet te voorspellen wat dat met de prijzen gaat doen, maar we hebben wel een vermoeden…

7) Bang voor asbest hoef je sowieso niet te zijn. Zolang het een vaste vorm betreft, is er niks aan de hand. Toch blijft het zaak om geen risico’s te nemen, want in principe is asbest een potentieel gevaar voor de gezondheid. Een dak (of een ander product waar asbest in verwerkt is) verweert nu eenmaal naarmate de tijd verstrijkt. Dan kunnen er asbestdeeltjes loskomen, en die kunnen wél gevaarlijk zijn. Twijfel je of je überhaupt asbest op je dak hebt liggen? Logisch, want er bestaan verschillende soorten én verschillende toepassingen van asbest. Experts kunnen dit makkelijk voor je testen.

8) Je kan je asbestdak nu laten renoveren door Kamplacon, een vertrouwde bouwpartner uit de Noordoostpolder. Kamplacon is een gerenommeerd bouwbedrijf, gespecialiseerd in dak- en wandconstructies, en sinds een jaar ook in asbestsanering en zonnepanelen. We gebruiken alleen hoogwaardige materialen, staan open voor nieuwe technieken, en werken volgens de geldende veiligheidseisen. Onze deskundige kijkt samen met jou naar de mogelijkheden en verzint oplossingen voor eventuele obstakels.

Wij bieden een totaaloplossing; iemand die je een nette, goed onderbouwde offerte biedt, duidelijkheid schept over de planning en bij wie je altijd terecht kunt met vragen. Bij Kamplacon heb je te maken met 1 aanspreekpunt, die begeleidt bij zowel de asbestsanering, een eventueel nieuw dak, en indien gewenst ook de zonnepanelen op dat splinternieuwe dak. We streven naar een tevreden klant dus doen we wat we zeggen. Gewoon, zoals afgesproken. Zodat jij de toekomst weer zonnig inziet, zonder het zware gevoel van het hebben van asbesthoudend materiaal op je erf of in je bedrijfspand. Sowieso een fijn gevoel om het geregeld te hebben ruim voor de deadline van 2024!

Kortom, angst voor asbest is niet nodig, maar het is wel de hoogste tijd om met de sanering aan de slag te gaan. En dat begint met een eerste en laagdrempelige stap. Namelijk contact opnemen met onze expert! Deze komt graag vrijblijvend langs om een kijkje te nemen en je verder te informeren over alle mogelijkheden. 

Bel ons dus op 0527 – 63 68 80.